Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BERGMANS HOROR

Det är ingen slump man finner män
med judisk dna vara överrepresent-
erade som filmregissörer,
där Bergmans horor godvilligt lade
upp sig för vilken skitroll som helst,
däremot gick det inte alltid som
Polanski,Weinstein,W.Allen,Ron
Jeremy mfl ville,utan att det blev
rättsprocesser av deras köttsliga
svaghet,
och vad omfattar deras filmproduk-
tion vore de lämpligt material för en
psykiatrisk analys där frossandet i
sex och våld är farligt nära tolkas
som ett manligt judiskt DNA,
vilket den judiske kriminalantropo-
logen,psykiatrikern och rasideologen
Cesare Lombroso skulle ansett om
han verkat idag och sexgurun Freud
hade antagligen på sin maniskt sex-
ualpsykotiska analys tolkat dem som
abnorma sexualpsykopater.

Att det finns en gemensam nämnare
är sant men någon "röd tråd" är inte
fastställt mer än hur mycket pengar
och sex spelar in.
-


.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 256 gånger
Publicerad 2023-04-30 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP