Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HÄCKLARE AV SAMTIDEN

Anderz Harning 1938-1992 tillhörde
den sort av journalistiska författare
det aldrig kan bli för många utav som
utan dem skulle demokratin urholkats
för länge sen, så sedan spritångorna
lagt sig var Harning en vass kritiker
av samtidens myndighetsmissbruk
där även bohusläns största nyhetstid-
ning GP fick känna på hans svada över
dess brist på demokratisk åsiktsfrihet
i vilka hans egna åsikter inte alltid var
så välkomna.

Sådana här gubbar är de som verkligen
synar makthavarna för de som är satta
att i egentlig mening bevaka om myndig-
heter sköter sig är oftast undfallande
och ibland även bara målvakter skydda
sina egna i nepotismens namn.

Wilhelm Moberg 1898-1973 är en annan
nära nog algerisk mot allt slags överför-
mynderi mot den enskilde individen och
som ansåg moder Svea lade upp sig för
godvilligt inför nassarna samt att Gustav
III beskrevs som tyrann och parasit för
att inte glömma Kejne och Haijbyaffären.

Att nämna Strindberg i detta sammanhang
skulle kräva ett särskilt litterärt brottstycke
utan motstycke.


-



-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2023-05-03 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP