Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så förbannat sorgligt. R. I. P. koltrastar, jag skall alltid sakna er.


Koltrastarna är borta


Ögonblick kan förvandla till en oväntad tragedi
bakgårdens sköna gamman, av dess stiltje kan röra bli
Så var det här om dagen, när jag råkade gå förbi
hittade trastens hona så trött och tagen

Vingarna kunde inte längre lyfta, hon föll omkull
flaxade, sökte flyga, hennes blick var av fasa full
Stackare tänkte jag, och kände dunringen mjuk som ull
ändå med fula sår i den näpna kragen

Av hennes svarta make fann jag inte det minsta spår
Någonting hade brutit lilla trasthonans ena lår
vilket fick mig att önska att i dag kunnat bli i går
dock, alltför väl jag visste, var sista dagen

Koltrastarna är borta, det är tyst på vår gröna gård
Så är naturens lag, en sparvhöks kamp för sitt liv är hård
Honfågeln, som var offer, blev dock dödad i mänskovård
timmar från det att hon hade blivit slagen.



22/4 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-06 17:43



Bookmark and Share


  Respons VIP
Ett sorgligt öde för ett fågelpar. Naturens ordning känns grym. Jag blev också nyfiken på versmåttet.
2023-05-08

  Gunwale VIP
Ja, sparvhöken följer sina instinkter, och naturen är både hård och orättvis, ofta. Undrar om versmåttet heter nåt? (aaab, cccb, dddb, eeeb)
2023-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP