Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ghfhg ghfhg ghfhg, brukar det kunna låta som att försöka tala, som en själv tänker, efter en mer omfattande operation å huvudets vägnar. Även om det skulle kunna 'tänkas klart', så går det kanske ej att tala, av praktiska skäl eller rädsla.


Något litet om att misshandla någon




Om det gäller att kunna se, istället för att blunda för
någon sorts verklighet.
Då går det att förstå någon som är blind.

Den brukar inte stå för 'första slaget' i form av miss-handeln.
Den brukar inte ens stå för andra, tredje et cetera.
Utom förstås i filmer om blind hjälte eller hjälta.
Minst två filmer, i amerika, har gjorts
samt avhandlat om fenomenet.

Har för mig att Rutger Hauer kan ha varit 'först på plan där'.
Sedan kom väl en av bröderna Affleck?
Blinda räknas till någon som antingen fötts blind
eller blivit blind någon gång under livet.

Sedan finns ju även 'blind tro', 'blind tilltro'
och så förstås en vägras att inte vilja inse
hur skadligt ett tankesätt eller beteende kan vara, bli.

Undrar just vilket fallet menas med i texten någon skrivit.
Venus och Afrodite sägs ha varit eller blivit gudinnor...

Nu är det ju inte bara män som står för mental
eller fysisk misshandel, utan även kvinnor...
...som kanske tillhör undantagen.
Undantag och minoriteter kan tänkas synas,
bli synliga eller 'sopas under mattan' med.

Eller hur nu det mörkertalet kan tänkas ta sig ut.
Annars brukar 'den som kan', känna av maktens sötma
att missbruka makten den som plötsligt givits den
eller dem i förtroende.


(2023 05 06)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2023-10-04 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP