Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur världen borde vara


Jag målar min drömvärld

Dikt av Julia Engström

Jag målar fritt med penseln den värld jag vill ha.
Människor lever tillsammans i fred och harmoni så fint och bra.

Med mjuka linjer målar jag kärleken till naturen, ingen mer miljöförstöring.
I ett friskt hav simmar torsk, lax och öring.

Jag målar en värld där gränserna är öppna, människor är fria att bo var de vill.
Medborgarlön gör att ingen mer svälter, allt räcker till.

Med vackra färger målar jag framtiden, en värld där vi inte behöver känna lika mycket sorg.
Där alla till bredden har råd att fylla sin matkorg.

Jag målar en värld där klimathotet är ett minne blott.
Alla företag är nu hundra procent gröna, och då menar jag på riktigt, inte bara luftslott.

Med penseln målar jag glädje och lycka för alla på vår jord.
Jag spår att målningens berättelse kommer bli sann, vartenda vackert ord.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2023-05-07 10:24



Bookmark and Share


  Irene Backström
Tack för ditt Måleri!
2023-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP