Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BYGGER EN BERLINMUR

Bygger en Berlinmur

runt mitt hjärta

Obehöriga

stängs ute här

Som ett värn mot

svavel, svin och svärta

maktmänniskors spel

och allt det där

 

 

Bygger en Berlinmur

Jag bestämmer

vilka människor

som kommer in

Mina hygienanspråk

är strikta

Om ni är besudlade -

Försvinn!

 

 

Muren färdigsställs

och verket hastar

Era synpunkter

tar jag ej hänsyn till

Det finns avarter

som jag förkastar

bara för att jag kan

ja, kan och vill

 

 

LARZ GUSTAFSSON 11/5 2023




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2023-05-11 14:25



Bookmark and Share


  Koloristen
Mina erfarenheter av Vopos (som kom mig till undsättning ´87) är dock faktiskt (dig bekant) positiva.
2023-05-12

  Koloristen
Mycket bra text! Chockande och provocerande med god marginal.

Delningen av Tyskland och Berlin vill jag dock inte diskutera. Det är "don't mention the war" som gäller där.
2023-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP