Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


ovan där


käre Gud om du finns
varför har du slutat lyssna på oss
hör du inte längre de tysta ropen
ur fångarnas strupar
käre Gud varför bryr du dig inte längre
om din skapelse
har vi blivit avhumaniserade
och kyrkorna står tomma
enligt skrifterna ska du vänta
på den som tror
och himmelriket väntar
är det alltför många som insett
tron mättar ingen
varför tillåter du människor döda
inte bara varandra utan även utplånar
möjligheten till värdigt liv
jorden gråter över alla föroreningar
som tack för kapitalet som stjäls
tills ett tomt skal står kvar

jag ropar till himlen och molnen
men allt är tyst ovan där
människan valde guldkalven
och smorde den till sin




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2023-05-12 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP