Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som enda framgående steg

 

 

Succés steg i livet

Är

Så få som besannade drömmar

 

Misslyckandes steg i livet

Är

Så många som stjärnorna svårt att räknas

 

Mina steg i sextiofem år i livet

Var

Bara misslyckande och misslyckande

 

Våldtagen som barn av min farbror i Irak!

Krigsfånge i tio år i IRAN!

Flyktingfånge i Sverige

 

Min enda lyckade steg i livet

Var och evig är,

Poesi och skrivandet på fyra språk

 

Mina dikter trampar på tån och smärtsamma för läsarna

Mina illustrationer är mogna och omogna för många

Min syn på livet är bara fiasko

 

Ett arabordspråk säger så här, (vissa bokstäver ej finns på svenska)

( athab al-shieri akthabaho) lika med nästan på svenska

(Den mest njutbara poesin är som ljuger mest)

 

Jag har sällan ljuget i mina texter!

Jag kommer aldrig att ljuga i mina texter!

Mina upplevelser, erfarenheter talar ut i mina dikter

 

I många av mina texter talar jag om den och den

Sen beskriver jag att texten är på låtsas men sant

Att den inte finns i mitt liv som kärleken

 

Tillbakadragande steg

Tillbakatänkande känslor

Tillbaka sörjande drömmar

 

Och ensamheten som liv

Och ensamheten plus ensamheten som tankar

Och ensamheten många plus ensamma stunder i mitt liv

 

Som enda framgående steg!

                                                                                                                                                                                     




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2023-05-31 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP