Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förälskad i orden

Nog var jag
förälskad

i orden

de som kittlande
gled
utmed ryggraden

fick hjärtslagen
i otakt

Så förälskad
var jag

i smaken
av varje vokal
och konsonant
mot min tunga

det eggande ljudet
mot mitt öra
då de lästes högt

Blundande
slungades jag då
ut i rymden




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-10 14:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Underbart är så gott som eget liv.
2023-06-13

  BenGust VIP
Expressivt tilltalande dikt
med presens particip-ord
som "eggande, blundande" och
preteritum passiv "slungades".

Adverbet "nog" som här innebär
ett medgivande är en ypperlig
inledning och fördjupar känslan
av det som följer.

2023-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP