Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skräddarens gyllene snitt

Vid varje skärningspunkt
en ny vändning

När skräddarens vassa krita
förändrar mönstret
bara något lite

inte ens en centimeter

Men ändå

tar in och drar ut
ömsom vidgar och drar åt

innan resultatet
ska bedömas
och han blåser av
det vita stoftet från ytan
som om ingenting hänt
och fortsätter

Mjukar upp linjen

där den syns alltför skarp
och vänder för tvärt

Men stramar ändå åt
för att att få fason
på det hela

Fortsätter sedan att arbeta
mycket målmedvetet
med den tidlösa
tillika otidsenliga modellen

Den ska vara praktisk
och bekväm

men alls inte vara för konform

Passa in i ”det nuvarande”
men inte så det stör

lite lös och ledig
gärna skrynkelfri

Lätt att ta med på varje
resa

Anpassningsbar
till varje sorts väderlek

Kunna ingå i tesen
”lager på lager”
kyligare dagar

Eller då kroppen rister
i feberfrossa









Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-13 09:16



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Elegant bild av hur vi ska anpassa oss i alla möjliga och omöjliga situationer för att gå torrskodda grnom livet.
2023-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP