Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Skygglappar numro två



det är svårt tolka liknelser eller metaforer. vi tolkar
som bekant efter vår egen ryggsäck på gott och ont.
feltolkningar har orsakat krig och kommer att orsaka krig
för varje diktatur har en ledare som vägrar kompromissa
att motparten får rätt.

finner liknelser inom mycket
även våra krukväxter som min klivia/mönjelilja har börjat
blomma och den finns i olika färger
fann en växt kastad på tippen kände igen bladen
den ska planteras ihop med ett exemplar
jag redan har som inte blommar, för den står ensam
det är så liljan blommar först då den står trångt
medan andra växter behöver plats för rotsystemet
ska utvecklas och växten kan då blomma

vi människor har möjligheten själva kunna välja,
då vi lärt oss våra villkor
en hjärna behöver frihet för kunna utvecklas till sin
fulla potential och inte bli som hjärntvättade soldater
som går i andras koppel

oändligt trist blir livet vad meningen med molltoner
då livet är fullt av färg och möjligheter
ingen mår bra av vara som grannen och ännu värre
då inskränkta värderingar rubbar jordklotets balans
allt för diktaturen sorterar människor
efter olika normer




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2023-06-14 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP