Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tuja kallas ibland för livsträd. Bild på den friska klottujan.


Livsträden

Det fanns ingen tuja
i vår förra trädgård
men nu finns flera i vår lilla täppa
vackert gröna 
förutom en liten klottuja.

En är mycket stor och ståtlig,
tio andra är lite mindre
och pelarformade
och de kallas smaragd.

Så finns i ett hörn två klottujor,
den ena välmående
medan den andra står där intill
lite ledsen och slokörad
med grenar som är torra och gula.

Ett utskjutande tak
är orsaken till att regnet förhindras
från att droppa ner på den 
med sitt livgivande vatten.

Så nu är det min uppgift
att försöka rädda den
från att dö
och därför bär jag kanna efter kanna
med vatten varje kväll
så att den får dricka sig mätt.

Kanske kommer den att överleva
och det får bli min belöning i så fall,
annars får jag väl trösta mig med
att jag ändå gjorde så gott jag kunde.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-06-18 14:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Hoppas på det bästa.
2023-08-17

  Sparvögat VIP
Empati för allt levande ~
en underbar gåva ~
att skänka hopp…
Så fint av dig!
2023-07-10

  ResenärGenomLivet VIP
Grönt i naturen är lika med liv...så känns det...fin dikt med vad vi önskar, ett hoppfullt slut...
2023-06-21

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som får mig att tänka på oss människor, en del får vad dom behöver, andra behöver hjälp.
Hoppas att du får lön för mödan så växten blir grön och fin.
2023-06-19

  Anya VIP
Så fint om att kämpa med det som har det svårt. Jag tänker att det är mycket som vi får kämpa och vattna i livet, precis som vissa saker växer och frodas av sig själv.
2023-06-18

  Monika A Mirsch VIP
Eva och tuijan delger varandra
det vackraste livet ger -
ha det gott - följer er på stigen!
Din dikt är mjuk och livgivande -
Tack!
2023-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP