Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lusten att dansa och sjunga kan komma plötsligt på, som i väntan på ankomsten av ett tåg. Att skapa är bara som ett annat sätt att låta ens kropp sjunga, tralla, vissla, dansa i egna möjliga byten av tempo och som improviserat, impulsivt.


Få melodier låter som piano spelat i moll





melodier
låter som piano
spelat i moll.
Rosalind
grips sällan
av en obändig lust
att spela exempelvis stycket
'Für Elise' i mollton.
Snarare
då av att plötsligt
börja dansa så där litet
som långsamt och så lika plötsligt
som stanna upp mitt i ett steg,
en rörelse och öppnandes
matintaget stämma upp,
börja sjunga alltså.
Den mest läckra
av röster,
tonen
svävar
likt i luften
och det möjliga
vinddraget, en slinga
av rök som letar sig väg
och så bara upplöses.
En i brisen som
osynlig färg
på en duk
synlig
bara av
ögon lika dina
svärmiska ögon
fyllda av längtan till
ett då, som du
inbillar dig
bara som
fanns.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-20 11:45



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Den här dansen skulle jag gärna tacka ja till.
2023-06-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP