Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Några karameller att suga på medan du väntar på den där dagen som aldrig kommer, den där vännen som har annat för sig, den där orten du aldrig rest till, den där bussen som visst aldrig anländer, det där tåget som är inställt, den där


Några karameller att suga på 2023 9 13






-.1.-
Ett utslag av humanitet

Jag säger som soldaten.
Jag har aldrig slagit någon, med flit.
Syftet har alltid varit att döda.

-.2.-
Jag har mitt eget sätt att vara
som att vara irriterande på.

Medan du förstås har ditt,
eget, sätt att verka, på.

-.3.-
Ett utslag av sarkasm?

Hur jobbigt är det då ej
att inte alla tänker och känner precis som du?
Hur jobbigt är det då ej
att de gärna föredrar sitt eget?

-..4..-
När jag vill ha just det du väljer
då passar det minsann inte.

Men när jag väljer kläder
efter eget sinne.

Då bör din smak få avgöra
som ett utslag av bestämdhet.

-..5..-
Jag som inte kan tvinga
dig att skriva.

Inte heller kan du tvinga
mig att läsa?

-...6...-
Gör jag dig ledsen?
Det är bara som du fått för dig.
Jag använder mig av samma språk som du.
Jag är ju ditt eget barn.

-...7...-
'Som man sår får man ock skörda'.
Har Rakel sett stå skrivet på en kudde.
Vilket tålamod människor måste haft förr.

De hade ork att vänta på,
att framtiden skulle komma.
Komma och knacka på deras dörr.

-....8....-
En del människor grips så av lust
att försvara sig, då de blir angripna.

Det känns som försmädligt
och det måste ju bara vara fel.

-....9....-
Det kan hända att det händer
det som trots allt händer.

Men det kan också hända
att det som inte händer, (inte) händer.

-.....10.....-
Peter tänkte så det knakade,
när det plötsligt knakade.

När det sedan brann
så det verkligen knakade,

då försökte Holger i sin tur,
tänka på hur det knakade.

-.....11.....-
Ibland är det verkligen varmt
så in i basken.

Andra gånger låter helvetets eld
en smula vänta på sig.

-.12.-
Var är min glasögon
och var är min käpp?

Vem eller vad kan stödja mig på,
nu när vädret gör mig knäpp?

-.13.-
En vacker dag
då parkerade du bilen,
frågan är då bara var.

En dag i livet gick du i sällskap,
då var du för annan
just så som underbar.

-.14.-
Det gäller att kunna variera sig,
som den enbente och enarmade
piratkaptenen sade när han
blinkade med sitt enda öga...

-




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2023-10-31 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP