Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DU SOM MENAR DIG KÄNNA SKRIFTERNA

Du som menar dig känna Bibeln

känner inte Jesus, som är Ordet

Du som menar dig känna läran

du har ingen plats vid bröllopsbordet

Frälsaren har du aldrig mött

Alt du har är torra teorier

Tanken går till Matteus 7

och till Vakttornstruppens maskinerier

 

LARZ GUSTAFSSON 230629

 

Matteus 7:15 ff:

 

15 Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar. 16 På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? 17 Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. 18 Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt. 19 Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. 20 Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. 21 Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn[a] och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2023-06-29 17:47



Bookmark and Share


  Koloristen
Touché!

2023-06-30

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tack bokmärket, en man är känd på sina gärningar och ett träd på sin frukt.
2023-06-29

  Larz Gustafsson VIP
»Ni rannsakar Skrifterna, därför att ni menar att ni har evigt liv i dem; och dessa är det som vittna om mig.»
(Joh 5:39)
2023-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP