Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN SJÄLVSTÄNDIGA TANKENS REVOLUTION

Med brådmogen begåvning i en omvälv-
ande tidsepok där världskrig stod för
dörren fanns det bara en dörr ut för
Simone Weil (1909-1943) judinna,katolik,
pascifist,anarkist,anti-Stalinist mm som
nödgades fly till Usa för antisemitismens
häxjakt på oliktänkande som härjade
över hela Europa.

Weil som var ständigt aktiv skribent blev
under sitt korta verksamma liv föga upp-
märksammad och gick som många andra
unga poeter och författare bort i för tidig
ålder av TBC.

Litterära arkeologer har därefter granskat
hennes tidigare publicerade texter i franska
tabloider,sammanställt och återpublicerat
de mest vetenskapligt intressanta texterna
genom Universitetet i Calgary som det seri-
öst tänkta alltid går igen för sitt egenartat
odödliga värde.

Hennes kritiska sinnelag mot kollektivism
som inte föder någon ny tanke utan blir
istället dess slavar säger åtskilligt om den
fria tankens obundna frihetssträvan som
en tankens revolution.

-

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 219 gånger
Publicerad 2023-07-02 13:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP