Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kakel ugnen

en kakelugn.'
där ligger askan..
varje gång precis.
som kärleken.
den släcks ned.
då tar jag ut askan..
säter ny brasa nu igen precis .
som kärleken den.
brinner slocknar ut.
sen får den ny glöd igen.
skrev 23.6 2023.

bodde i småland tänkt på den öppna kakelugnen.
då skrev jag den här dikten




Prosa av siv birgitta.a. VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-03 14:58



Bookmark and Share


    Hoddmimer
Su = Du, såklart. Kan man redigera kommentarer. Borde korra...
2023-07-04

    Hoddmimer
Övertolkar, som vanligt. Su särskriver kakelugnen - jag tolkar, som sagt, det som inte en ugn utan som ett egennamn. Ett pronomen. Ugnen blir en metafor. Kärleken är obesvarad. Din stävan obeveklig. I så fall beundrar jag ditt mod.
2023-07-04

  alicja lappalainen VIP
... och på askan blandad med jord växer också fina blommor i trädgården
2023-07-03
  > Nästa text
< Föregående

siv birgitta.a.
siv birgitta.a. VIP