Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondagen kommer inte åter



De kunskaper vi fått goda eller onda
behöver ständigt hållas levande
annars vore kunskapen bortkastad
Givetvis vill aldrig bödeln bli påmind
om brottet den gjort och gör allt
för gräva graven djupare så inte skulden
pekar finger och ve och fasa
kanhända domen

Den som inte reagerar känner empati med
offren som begravts i hemlandet
och deras anhöriga som sörjer livet ut
har människor blivit blinda eller
känslomässigt stympade?
Ingen som känner skräck avsky raseri
välla upp i strupen över vad som hänt och
fortsätter hända?
Den som blir offer för manipulation intolerans
grymhet utan gräns
får skador som tar år att läka
orsakad av Posttraumatisk stress
hjärnan behöver tid att läka, vilket även
skribenten kan bevisa.

Den som levt stor ångest från olika trauman
exempelvis barndom eller krig är mera utsatt än andra
och får ännu större skador, då okänsliga trampar
på det sköra nyss läkta skalet.
Den som inte reagerar fullständigt avsaknad av empati,
förmåga att förstå hur det känns, eller naiv blundar
Är det någon som tänker på den
som blundar medskyldig till brottet och få dela
fängelsecell med den som var handen

Nazistälskare förnekar förintelsen, de sista överlevarna
dör i takt av tidens förlopp. Då är det viktigare än någonsin
allt dokumenteras, för inte samma brott ska begås igen

Monstren slår ner varje motstånd då är det Ukraina
som startade kriget och hotar även omvärlden
som ställer sig på den svagares sida.
Varför är mördaren som ständigt vill genomdriva
sin vilja oavsett kostnader mänsklig smärta sorg
och lidande
mera värdefull än syndaren som sonat?
Syndaren på korset sade
Jesus tänk på mig när du är i ditt rike
Jesus svarade: Amen säger jag dig:
Idag skall du vara med mig i paradiset


att man stänger dörrar och fönster, tätar alla springor
önskar inte kommunicera med inblandade
som lade arsenik i ärtsoppan, vem förundras inte
över hur historien upprepar sig genom årtionden?




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2023-07-05 19:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP