Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: TONY ERIKSSON


CEAUSESCU

Ceausescu var en bra karl

och ingen marionett

Han höll sin egen kurs fast

det inte alls var lätt

När han och hustrun mördats

av kapitalets knektar

blev grundvalar förstörda

av det som de förfäktar

 

"Juldagen" -89

En mycket tragisk dag

Då hånade hyenor

Det gjorde inte jag

Jag vägrade att stämma

i deras hatkör in

Ceausescu var en bra karl

och detta står jag för

Tyvärr så är det sådana

som smutskastas och dör

 

LARZ GUSTAFSSON 6/7 2023

 

Patrice Lumumba

Salvador Allende

Thomas Sankara

Victor Jara

Jacobo Arbenz Guzmán

Listan kan tyvärr göras lång.

 

http://www.idcommunism.com/search/label/Nicolae%20Ceausescu

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2023-07-06 17:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag ser honom som en hjälte.
2023-07-06

  rostspik VIP
Allende och Jara, absolut.
Men Ceausescu?? Nix på den.

2023-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP