Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om politisk kamp


Revolution

Dikt av Julia Engström

Med reformer kommer vi långt men det behövs kamp och revolution.

Vi behöver hålla fast vid våra ideologiska rötter och inte dras med i någon slags populistisk evolution.

Vi trottar, vi menar att revolutionen är permanent, det betyder att kampen förs varje dag o att den måste fortsätta även efter att vi stegvis driver igenom vårt program.

Vi bör dra lärdom av historien och låta Marx och Lenin lysa vägen fram.

Vi ger oss inte för än kapitalismen och klassamhället är avskaffat på riktigt.

En demokrati ska det vara där folket styr o inte storföretagen, det är mycket viktigt.

Vi drömmer om en värld där resurserna är fördelade till var och en utefter behov och det arbete som görs är till verklig nytta och inte bara ett sätt att lyda lönelagen.

Vi kämpar för att våra barn ska kunna känna hopp inför morgondagen.

I och med klimathotet för vi en ständig kamp mot klockan, vi behöver agera nu.

Kom med i kampen du!







Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-08 07:52



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Bra text om klasskamp!
Det arbetarrörelsen behöver nu är organisering, inte splittring.
Därför fick jag en känsla av tillförsikt när jag läste Marx och inte intersektionalitet-nånting.

Vi behöver helt enkelt enas om viktiga frågor. Rätten till bostad. En fungerande sjukförsäkring där inga sjukskrivna ställs på gatan.
Såna saker. Realpolitik och inte frisyrer.
2023-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP