Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2023....


Brev till en vän







Hej

hoppas allt är väl med dig
och
att semestern varit bra
det gäller
att njuta av livet
så länge det varar

ibland känns det
som om livet
sakta smalnar av
då till trots
att alla säger att man ska se framåt
inte bakåt

lite som att titta i en kikare
från fel håll
allt man ser på
blir mindre
istället för
större

det som dock blir större
och större
är sorgen man bär
där bakom hjärtmuskeln
över
att man aldrig fann
den där kvinnan
man sökte
att dela bo med
livet ut
en soulmate

kvinnor i olika former
med olika sinnen
och storlekar
har passerat genom livet
men alltid försvunnit bort
som en hållplats på resan
där man vistades
en stund
för att sen kliva på bussen
och åka vidare

en o annan
har trots allt
blivit en bestående vän

lite ledsamt kan jag tycka ibland
att man inte fann
den varaktiga kärleken
men på nåt sätt
känns det ändå som en ynnest
att få rå sig själv
göra vad man vill
när man vill
att bara ha sig själv
att ta hänsyn till
det är
en rätt härlig
kravlös existens

tillvaron
förövrigt
är faktiskt
mer än okej


vem är jag att gnälla
egentligen
jag har det oförskämt bra

igår hittade jag en krusbärsbuske ute i kohagen
den ska jag gräva upp
och flytta hem hit till tomten
framåt höstkanten

sädesärlan har sin andra kull
för i år
under plåten till skorstenen
ungarna gapar och skriker

häromdagen såg jag en Sälgskimmerfjäril
den satt vackert i en blåklint
och solade sig

sånt
botar tomheten i bröstet
som ibland
tränger sig på

oftast förstår jag mig inte på människorna
krig
bråk
och hat
är det man när sig på
var tog ord som
medmänsklighet och solidaritet vägen
och lycka
det mäts
numera
i mängden gigabyte på nätet
vem som har
det mest uppblåsta egot
eller om man har fin kropp
stora bröst
eller lång kuk

nåväl
ikväll ska jag äta nyplockade smultron
och vaniljglass

och igår plockade jag två liter sommarkantareller

sånt är lycka för mig

sköt om dig nu min vän
och var rädd om dig
så hörs vi

mvh bengt


Ps,
Jag hävdar fortfarande att
The Cures "Disintegration"
är tidernas bästa platta,
Ds




Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-08 18:59



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken underbar poesi om livet och dess innehåll , känna sig nöjd med sin tillvaro med ett litet vemod i hjärtat att inte funnit sin livskamrat .

Njuter av livet gör du ändock läser jag i din text.
Må gott / Soligajag_1
2023-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP