Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen om våra liv

Jag drar ut batteriet ur väckarklockan
för att slippa höra tickandet
Den sä-ger att var-je se-kund
är ett steg när-ma-re dö-den

Kör bilen till Ödenäs istället
och väntar vid kyrkan
på att alla människorna
från ”Hem till byn” skall passera
Lars-Eric, Mattias, Willy Strid, Ingrid

Skapelser ur Bengt Bratts hjärna
som är verkligare än verkligheten själv
Jag går i deras fotspår
ungdom, vuxen, pensionär

Spanar efter sannningen
essensen kärnan
som glimtar förbi
som ett tomtebloss
i ögonvrån

En gång till
Vad var det vi sa?
När blev det sant?
När blev det ljug?

Lyssnar i natten till fågelsången
Finns den nedtecknad i sockenboken
Kom den nånsin i skrift

Jag kör bilen från Ödenäs
Jan Johansson spelar Berg-Kirstis polska
Hon är en siren som sjunger:
”Det spelar ingen roll var du är”
Jan dog i en bilolycka 1968
Musiken är evig

Jag är en vandrande velpotta
som söker där det inte finns någonting att hitta
Rättare sagt det fanns där alldeles nyss
Det dyker upp som ett irrbloss i framtidsfjärran




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-07-09 04:54



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En fin dikt om sökandet och de fåfänga försöken att greppa tiden.
2023-07-10

    Lena Söderkvist VIP
Ibland hittar man något annat än det man letade efter, och det kan vara nog så värdefullt. Du hittade något slags självmedvetenhet, tror jag. Texten skapar bilder i läsarens huvud.
2023-07-09

  Blomma-Stjärna VIP
starka känslor, existentiella frågor som accentueras i vetskap om att livet är kort och livet är nu!
härligt upprört - bra skriftat!
2023-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP