Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POETEN SOM ERBJÖD SIG SOM MIDDAG TILL SVÄLTANDE STADSMÄN

Med hyperbola utsvävningars föreställningsvärldar
bemärkte sig den franske poeten och fd advokaten
mm Etienne-Paulin Gagne 1808-1876 med världens
längsta dikt därur en av verserna avser fördelen av
att en fransk medborgare ingår äktenskap med djur-
en i Jardin des Plantes somt utöver dess uppseende-
väckande ideer även erbjudit sig bli uppäten av
kannibaler i algeriet och att införa lag om att införa
kannibalism för att förhindra svälten där alla över
sextio skulle erbjudas till middag för de yngre efter-
som äldre inte är användbara och ej heller dekorativa.

Som uppfinnare av ett universiellt språk som endast
han själv talade samt anordnandes märkliga demon-
strationer inför vilka endast han själv deltog jämte
en seans där satan själv sägs varit den styrande var
han ständig kandidat för parlamentet då det tydligen
fanns tillräckligt många som trodde på hans konstiga
upptåg däribland en samtida och inte minst sagt lika
besynnerlig poet Comte de Lautreamont 1846-1870

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 182 gånger
Publicerad 2023-07-10 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP