Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Några karameller att suga på medan du väntar på den där dagen som aldrig kommer, den där vännen som har annat för sig, den där orten du aldrig rest till, den där bussen som visst aldrig kommer, det där tåget som är inställt, den där g


Några karameller att suga på - 3





När en själv är liten,
är alla som är äldre än en själv
som ouppnåeliga allvetare.

Senare blir en själv äldre
samt till en sådan där vuxen
som har svar på så många frågor.

(Texten är inspirerad av något Christine Sabel skrev)

.-..--...---

Även om även andra
har brister och fel,
är det lättare att fokusera på dem,

än hur att vara själv i sig själv.
Många nog tänker på
hur otillräckliga de är,

i andras sällskap.
Att se andra
som ofullkomliga får någon,

som ser dem,
att kunna som glömma sina egna.
Är det så?

Möjligen är det så.
Hur frestande det är att jämföra sig
med andra och upptäcka olikheterna.

(Inspirerad till att skriva efter att ha läst karenina)

.-..--...---

Ibland tar hoppet livet av sig,
trots att det går mot sommar
och allt i naturen verkar ha spruckit
upp och ut.

Ibland går människor till jobbet
trots att det regnar småspik ute
och Upplandsgatan är blåsig stora
delar av året

så där tidigt om morgonen, för att
hinna fram före sju. Oavsett årstid
och hur dagen än kommer att ta sig
ut och den

eller den människan vet med sig att
inte ens de mest lugna av stunder
kommer att känns riktigt lugna
som någonsin mera.



(Inspirerad till att skriva efter att ha läst
någon text av Daniel_78)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-31 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP