Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Några karameller att suga på medan du väntar på den där dagen som aldrig kommer, den där vännen som har annat för sig, den där orten du aldrig rest till, den där bussen som visst aldrig kommer, det där tåget som är inställt, den där g


Några karameller att suga på 2023 07 17 - 4




Någon har sagt att livet
är för den överlevande
att göra något av.

Vilket låter som en extern sanning
att ta till sig
och ha som snöre rätt över allt i hopa.

När jag dör
kommer bara de att sakna mig,
som märker att jag (plötsligt) 'inte är där'...

-.--..---...

Det som kommer gratis är
förstås hemmet att bo i.

Maten som någon lagade,
att slippa rota fram den i soptunnan,
att ha en plats att gå till och sovas på.

Att bli född och gödd har förstås sitt pris.
Frågan är bara vilka som gör jobbet, förarbetet...

-.--..---...

Buddha tycks stundom ha haft
en som sittande ställning.

Det har nog inspirerat människor
med en viss makt till att tro.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-07-22 09:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP