Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Några karameller att suga på medan du väntar på den där dagen som aldrig kommer, den där vännen som har annat för sig, den där orten du aldrig rest till, den där bussen som visst aldrig kommer, det där tåget som är inställt, den där g


Några karameller att suga på 2023 07 15 - 6





Så nära en själv behöver,
mitt i nattens plötsliga intrång,
som om upplevelsen ens jag bedöver,
likt jagets sinne fylls av sång...

-.--..---...

Som jag bräkt något om förut,
att bränna någon sorts 'helig skrift',
är inte ett uttryck för yttrandefrihet,
det är hets mot folkgrupp.

Även en ateist kan känna när det blåser,
högervind under täckelse av böjelser.
Protester bör kunna gå att tyda,
utan att behöva bli ledsen offentligt.

-.--..---...

Du kan kalla en get för en hund,
du kan ingå tvivelaktigt förbund,
du kan brinna för ett slags protest,
du kan hetsa redan piskad häst.

-.--..---...----....

Många vill skriva
texter vilka handlar
om i huvudsak

'utan dig', det
slags frihet som
erbjuds en själv,

'utan dig', den
som i någon
mån kunnat upplevas

stå i vägen
för det som
'skulle komma sedan'.

Det som alldeles
egna valet. ta
i egna händer.

o




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-12-21 23:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP