Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Humlebana

Efter allt som trumpetat i överljud kommer lättnaden över en fas som är över. Livet fladdrar åter som inuti lärkvingar i korsdrag. Vilka enorma kontraster där vulkan inspirerande nervsystem växlar in i fjällidyllens vida lilla blom. Kantad humlebana av små surr och lätta vindpustar. Grenknaster och porlande bäckar med vattendrag, källflöden som mynnar ut i den glittrande stora sjön, snigel leder som finns utan någon betydelse mer än ett lugn. Myror som ännu utför dagsverke trots sena timman.
Båten kluckar sakta fram av sig själv efter några krafttag där årorna lagts åt sidan. Klädda kullar med gyllene ljus vid sidan om skiner allt nästan drömskt som med ett filter. Jäktade nerver som sakta stillar sig i naturens prunkande fauna där lugn infinner sig. Där sitter du som borde varit klädd i bara solljus med bröst naken naturlig skönhet. Det kommer ta tid för det säger insikten. Blomdoften är söt och tung. Idyllisk och vacker är tiden med syrsors orkester diken bland gröna vass och ekor. Sorl av skratt  och ”sommar sommar sommar”  i fjärran.




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-18 08:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP