Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Var bad väl någon senast om inte i badrummet? Själv började jag att tänka på flera saker snabbt uppdykande i mitt huvud. Detta medan jag satt på toa och tankspritt vred om kranen i handfatet. Solen sken in genom fönstret.


Jag kräktes upp gårdagen... (Del ett)







Jag kräktes upp gårdagen och jag vaknade av
det vid pass strax före fyra om morgonen,
men eftersom jag var hungrig, åt jag upp mitt
överlakan. Detta sköljde jag ned med hjälp
av ljummet vatten jag har på flaska vid sängen.

Korkat kanske, men hade det varit i dricksglas
hade en trevande hand kunnat flytta det
nedåt. Det som är mest nedåt i rummet är golvet.
I så fall hade det blivit vått där, att kliva i
detta våta, kan få en sömndrucken att bli pigg.

Sedan jag sträckt något på mig gick jag mig väg
till badrummet. Var bad väl någon senast om
inte i badrummet? Solen sken in genom fönstret.
Det lovade att bli en sådan där dag med frisk
dagg i det väl gröna gräset och gott hopp om lugn

och frid på mera hemmaplan. Det regnade inte
sådär som det plaskat rätt fritt igår då ett jag
såg ut genom min persienn som för att tro mig
kunna få kontroll över verkligheten som så.
Men jag bara stod där iakttagandes härligheten.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-18 09:29



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
B. Ed i badrummet. (Är det stassministerns fru som tvår sina eller sin mans händer?)
Flaskan var tydligen inte så korkad, eftersom den till skillnad från glaset hade kork.
Jag tycker att texten stiger i läsvärde mot slutet!
2023-07-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP