Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frökapsel

ögat kapslar in
flugor kring ett sår av socker
ett snitt i huden
i stjälken
i den röda vallmons vingar
som lossnar och lyfter
mot gryniga moln
mot pupillens svärta
en sjö mitt i ögat

jag drunknade en gång
i en av dina sjöar

en tjärn i skogen
dit ljuset bara kom på besök
några sekunder mitt på dagen

sjön tog in ansiktet
som vatten

jag minns öppningen
köttet och fröna
det hade börjat gro
i skåran

jag trodde inte mina ögon

jag såg stjälkarna
stiga ur djupet
frön strödda i såret
ett snitt längs ögats lock

jag såg det röda
vallmo eller blod




Fri vers (Fri form) av wavelet
Läst 74 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-23 13:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En sjö mitt i ögat att drunkna i. Den meningen skapar dramatik och lika mycket poesi.
Sen kom tillägget, "bara några sekunder mitt på dagen" - magiskt och märkligt, samtidigt.
2023-07-23
  > Nästa text
< Föregående

wavelet
wavelet

Senast publicerade
Frö
Frökapsel
* Se alla