Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet Lagom

En fika mellan vänner i eftertankens besinning
Skola och sjukvård utan privatiserad vinning

Varje främling är en möjlig vän
Jag hoppas vi kan ses igen

Den uthålliga fredens nykterhet
i självständighet och neutralitet

En kärlek till skogen blommorna och djuren
Ett land i samklang med naturen

En lilleputt som vågar ryta ifrån
mellan kapitulation och aggression

Yttrandefrihet och demokrati
istället för repression och angiveri

Ett land utan girighetens likgiltighet
och jakten på rationell effektivitet

Alla har råd med mat och kläder
inget paradis för miljardärer

En tillitsrevolution av trygghet kunskap och vänskap
för barnen i främlingsskap som bär vapen som redskap

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-24 07:38



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Sverige i ett nötskal, både vad det har för mycket och för litet av.
2023-07-24

  rostspik VIP
Bra tankar, men hur når man dit?
Det är frågan. Tror man måste börja med att återförstatliga flera institutioner och få bort riskkapitalister, bemanningsföretag och slikt.
2023-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP