Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KEJSARNAS SAMURAJ OCH POET

Den japanske Samurajpoeten Minamoto
no Yorimasa`s karriär 1106-1180 tjänade
genom åtskilliga kejsare som mästare i
vapenteknik och tog även aktiv del i väp-
nade konflikter med Taira klanen mot
vilken han besegrades och blev den förste
att begå "Hara-kiri"

Yorimasa`s dödsdikt vittnar om hans
sista tankar inför det av fienden påtvingade
självmordet : " Lik ett dött träd som ingen
frukt bär,har mitt liv varit öde av sorg,
där den största är att mina gener inte fick
chansen förkovras genom arvingar "


-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 365 gånger
Publicerad 2023-08-01 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP