Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dricka öl?

Satt på Rockbaren i GBG och drack öl. Konstiga återblickar. Dog han verkligen? Såg jag verkligen vad jag såg?
Han dog eller hur? Jag inbillar mig inte, right?
Vagnen hade tvärstannat, så mycket vet jag. Och de va läskigt tyst en bra stund. Kommer för alltid måla den stela ryggen. Daniella drog i nödöppnaren. Alla svärmade ut. Utanför vagnen en stor klunga. Tystnad igen. Folk tog bilder och sedan sprang ut framför vagnen.
Blod, i mörkret är svart, svartare än natten. Brer ut sig överallt. Folk flyttar på fötterna för att göra plats för pölen.
Bennet fall ner.
Ett gastkramande skrik.
Kompisen kommer. Skriker saker i örat på mig. Det är precis som jag för första gången inser hur högt och förvirrande allt är. Dricker öl. Dricker öl. Vad är min själ? Och vad va det jag såg?




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 112 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-18 17:12



Bookmark and Share


  DominiQueen
Gripande, nästan surrealistisk feeling, bra skrivet Alexander. Ha det bäst!
2023-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson