Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett alternativ till ordet påstås kunna komma från en läsares läppar då någon försiktig typ läst i en bok om en urstark häst en flicka med olika par långa strumpor fått för sig att ringa i klocka så det hördes ljudet kling och klang,


Dagens förklarade ord 2014 04 27





Dumsnut
-
en som till maskerad utklädd människa
som det inte riktigt skall gå att ta på allvar.

Ehuru just maskerade människor,
stundom är målade i ansiktet,

som ett slags kamouflage,
som till en smula strid förklädda infödingar.

Dessa brukar kunna vara profeter i sin egen stad,
födda där samt kunna ses som därför just infödingar.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 42 gånger
Publicerad 2023-12-29 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP