Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikt ur min diktsamling BLÅLJUS som kommer ut lagom till Bokmässan i Göteborg där jag kommer signera den för hugade köpare


IS kvinnorna

Min bror åkte till striden
besjälad av tanken på
kalifatets pånyttfödelse

Jag längtade till något annat
än den grå vardagen i Rinkeby
trotsade mamma gav mig i väg

Det nya skulle bli till
jag ville vara med
göra mitt

Det blev inte som jag trott
mannen de valde
var hård och kall

Instängd med andra kvinnor
utegångsförbud
burka

Jag skulle föda
IS barn
det var avsikten

Katastrofen, inringade,
bomber fångläger
min man dödad

Svält elände
mina barn gråter
de är sjuka

Vädjar till Sverige
hjälp mig
hjälp mina barn

Du åkte dit själv
du får ta dig hem
själv

Men mina barn
de har inget gjort
snälla snälla

Jag lyckades rymma
det kostade mycket
men pengar kom fram

Hemma, splittring
omhändertagande
av mina barn

Förhör
säkerhetsrisk förvar
vad blev kvar av mitt liv?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Kungskobran VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-19 19:42



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Djup och talande
e din dikt -
Tack!
2023-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om en dröm som blev en mardröm.
2023-08-21

  Öknens Ros VIP
Islam är en sekt. Genom manipulering och hjärntvätt vilseleder de människor att tro på ett världsrike som styrs av muslimska mullor. Barn och kvinnor är underställda Koranen som är enhällig lag under vilken människor måste leva. Männen är likställda med Koranen och tillser att "lagen" efterlevs.
2023-08-20

    Tidsljus_Timelight
Barnen tycker jag synd om inte roligt ha en IS-mamma.
2023-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP