Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration: Vivaldis ”De fyra årstiderna”


La Quattro Stagione

PRIMO VERA
Isen brister våren är på väg
en ny tid nalkas
En underbar känsla sprider sig i kroppen, tystnaden är slut
liften fylls av fågelsång ,färger, klorofyll, ljuden då allt föds igen.

ESTADE
Allt är dränkt i grönt, sommarens ljumma vindar fyller lungorna
tiden rusar förbi med svindlande hastighet, allt skall göras
allt skall hinnas med
innan gulnandes värld tar över

AUTUNNO
Sprakande färger, löv som virvlar i vindens dans
allting förbereder sig för vilan i mörkrets hägn
tid att stanna upp
och andas in den nya tiden

INVERNO
Tystnaden är total lufter krisp och klar,
kölden bränner som eld
Allt är täckt bygger slott på hängande grenar
vithetens mjukhet breder ut sig över kullarna

Cirkeln är sluten, Isarna bär



LA QUATTRO STAGIONE

PRIMO VERA
La rottura della primavera del ghiaccio è in arrivo
tutto sta andando in pezzi, un nuovo tempo si avvicina
Una sensazione meravigliosa si diffonde nel corpo, il silenzio è finito
pieno di canti di uccelli, di colori, di clorofilla, di suoni quando tutto rinasce.

ESTADE
Tutto è intriso di verde, le calde brezze estive riempiono i polmoni
il tempo scorre con una velocità vertiginosa, tutto deve essere fatto
tutto deve essere fatto
prima che il mondo dell'ingiallimento prenda il sopravvento

AUTUNNO
Colori vibranti, foglie che volteggiano nella danza del vento
tutto si prepara al riposo nel recinto delle tenebre
è ora di fermarsi
e respirare la nuova era

INVERNO
Il silenzio è aria totale, frizzante e chiara,
bruciando come il fuoco
Tutto è coperto costruendo castelli su rami pendenti
la morbidezza del candore si stende sulle colline

Il cerchio è chiuso, il ghiaccio trasporta





Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-07 08:49



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
sååå fin - tack för denna!
2024-05-07

    Lena Söderkvist VIP
En vacker cirkel.
2024-05-07

  Öknens Ros VIP
Fint om de olika årstiderna.
2024-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP