Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Instruktion till Chat GPT: Skriv en dikt som om Nils Ferlin hade skrivit den.


AI genererad dikt

I den stilla staden, där nattens skuggor vandrar,
går jag ensam längs de öde gränderna,
där tystnaden är en vän och sorgen en bekant,
och stjärnorna glittrar som små trösterika ljus.

I varje gatlykta dansar mina tankar,
som fångade fjärilar i den mörka natten,
och varje husfasad bär på historier av förlorade drömmar,
som svävar mellan verklighet och illusion.

På trottoarernas stenar hör jag stadens hjärtslag,
ett sakta dunkande i harmoni med mina egna,
och i mitt bröst bultar en längtan efter något mer,
något som flyger högre än de gråa molnen.

Men ändå står jag här, med tiden som en tågstation,
där mina ögon reser mot horisontens avlägsna land,
och min själ sjunger en melodi av längtan och hopp,
i den stilla staden där jag vandrar på min ensamma stig.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-05-13 15:16



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fint diktat av AI.
2024-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
poetiskt vackert om den ensamme vandraren med sin (aldrig uppfyllda) längtan!
2024-05-13

    Lena Söderkvist VIP
Ensamvandraren Homo sapiens. Väl uttryckt, minsann.
2024-05-13

  Marita Ohlquist VIP
En lite vemodig text om en nattvandrare som längtar efter något mer än det som är.
2024-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP