Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SNE-DALA

Någon blir sned för du är oppositionell

och vägrar att yla med flocken

Någon blir sned för att du hyllar en rebell

och vill att man ska bränna bocken

Andra har snedtänt på din teologi

och för att du är en kristen

Många är sneda för att du slog dig fri

och blev den siste kommunisten

 

Sne-dala, Sne-dala

Hur ska det gå?

Kverulanter gnisslar tänder

Sne-dala, Sne-dala

Hej, vad står på?

Tänds det några nya bränder?

 

Vissa retar upp sig på din attityd

Andra stör sig på din klädsel

Någon stör sig på att du är nykter och pryd

Andra gormar om din städsel

Undrar hur de orkar reta upp sig så dant

och snacka dagarna i ända

Ge mig snarast tillgång till en radiostation

och något radikalt ska hända

 

 

LARZ GUSTAFSSON 23/8 2023

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2023-08-23 14:19



Bookmark and Share


  livestronger
Så sant skrivet.... träffsäkert...ge oss en radiokanal....en röst ut i etern....
2023-08-29

  Vindsvala VIP
Sne-dala är det verkligen, allt går på tvärs mot det som är rätt och riktigt!
Bra skrivet!
2023-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP