Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre texter av blandat slag. (2023 08 27).


Blandat landade karameller IV - III







Vad kostar i natt på hotell i utkanten på Uppsala numera,
och är det sant att det är mera billigt Öregrund, Gimo
samt Östhammar nu när sommarsäsongen ännu inte blivit
bokad i samband med osvenska cupen i golf i Öregrund,
med start i mitten på juni i år?

---...---

Ett sådant där som mysterium.
När en människa mår dåligt
och länge nog gjort detta,
byter hon hellre kropp
än att vårda själen sin väl...

---...---

I intervju i teve, det kan ha varit i Lund, staden alltså.
En man gick omkring på gatan och frågade
'Vill du ha eget liv, om du blev erbjuden möjligheten?'

Fyra av fem svarade nej.
Fast det är klart, fyra av fem var över fyrtio år.
Så det kan förstås ha inverkat.

Någon hade frågat genom att skriva in till programmet,
om det skulle kunna bli möjligt i framtiden,
dvs inom hundra år.

Hur många skulle då 'nappa på erbjudandet'.
Själv tänkte jag på att om 'stoppet'
kunde vara vid trettio och en själv då

skulle vara trettio i femhundra år.
Då skulle en själv nog få
uppleva tredje världskriget

och, om inte fler krig och katastrofer än så.
Själv så vet jag inte.
Det känns som en 'meningslös' fråga.

(Samtidigt har jag hört den meningslösa devisen
'Det finns inga dumma frågor'
kanske för att det mest finns meningslösa svar)




o







Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 13 gånger
Publicerad 2024-05-24 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP