Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nationer ska fostras med prygel.


PISKSTÄLLNING 1

Här ska det gisslas och nagelfaras

Känsliga frågor ska här besvaras

Sanningen måste få uppenbaras

och denna synvinkel få förklaras

Skriftställningen blir här piskställningen

Här ändras inte på inställningen

Här räknas kompromiss som en svordom

Riv rövarnas kuliss såsom fordom!

 

LARZ GUSTAFSSON 29/8 2023

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2023-08-29 17:03



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Även om jag är ateist uppskattar jag den här texten. Särskilt stycket om kompromiss som en svordom.
I nyliberalernas moralflexibla idévärld är ju kompromisser nåt heligt; och det är ju alltid arbetarklassen som ska kompromissa. Aldrig de där uppe, VD-folket och aktieägarna.
2023-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP