Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga andra laster.

- Josse är knäpp.
- nä, va? Kom igen...
- nä sant, gått in i väggen, tappat det totalt.
- shit...
- japp shit.
- vad hände då?
- vad hände va att han slutade cykla. Sedan slutade han sitt gamla jobb, sen gick hans mor tragiskt bort.
- aha.
- japp, killen rökte inte, aldrig faktiskt. Ingen tobak alls. Drack aldrig alkohol. Mediterade, varje dag, alltid positivt och utåtriktad.
- oj.
- har du tappat det någon gång?
- jag? Hm. Nästan dött två gånger. Men nej kan aldrig säga att jag tappat de på det sättet.
- aha.
- fast de är mest tomt nu, för mig, speciellt känslomässigt. Fast jag vet inte om det beror på folks ihålighet eller min?
- snackat med Josse de senaste då?
- lite grann. Han får pengar av staten och snackar med psykolog. Försöker inte störa honom för mycket. Den perioden han är i nu är viktigt för honom att komma ur själv så mycket som det går.
- hurså?
- man behöver tid till att inse att man gjorde detta mot en själv.
- ah fan. En till öl?
- visst kan ta en till.
- samma som sist?
- nä, jag menar den av okej. Men tar gärna samma som vi tog först.
- inga problem!
Jag sitter själv en stund, bara tittar på alla människor. Hur dem skrattar, tittar på varandra, hur deras ljudlösa konversation ser ut. En dragkamp i att se och bli sedd.
- här har du!
- najs, tack!
- något mer om Josse?
- vad menar du?
- ja innan vi byter ämnen.
- han har blivit väldigt tjock.
- oj.
- japp sist jag såg honom så chockade han mig med hur överviktig han blivit.
- hur blev han sådan?
- basically så fortsatte han äta som om när han cyklade en massa. Han trodde inte han skulle bli fet för han åt high carb diet.
- va?
- japp fick idén från en snubbe på youtube.
- oj vem baser sin diet av vad folk tycker på tuben?
- förmodligen fler än vad man vill kännas vid...
- har Josse någon flickvän?
- nä. Och är osäker om han någonsin varit med en tjej.
- oj.
- oj ja.
- så?
- så... laster eller inte laster, du kan fortfarande åka dit, de är fortfarande upp till dig. Finns inget som automatiskt skyddar en. En måste fortfarande driva en framåt liksom...
- ah, jo så klart.




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-01 08:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson