Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
POESI POESI POESI


Poesi är ruttet

Konsten att säga skriva
\'fy fan vad livet suger\'
med alldeles för många ord
och alldeles för vackert.

Förmågan att få stanken
av det ruttna äpplet,
att dofta som
nylagad äppelmos.

Överdriften av förskönande, klingande och smekande adjektiv
i en mening
med alldeles för få
verb och substantiv.

Tron att du sträcker fram en bukett
hundra röda rosor
när du i själva verket
håller fram en halväten varmkorv.

Läran om hur man målar med ord
så att betraktaren
ser något som du
själv aldrig kunde föreställa dig.

POETRY IN YOUR FACE!




Fri vers av avskalad
Läst 356 gånger
Publicerad 2006-08-16 13:29



Bookmark and Share


  summerbreeze
TYCKTE OM! MYCKET! tack! :)
2006-08-19
  > Nästa text
< Föregående

avskalad