Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Numera kallnar det också...


Djupet kallar


Djupet kallar och tången smeker
Se granitens vita rand
och dess glans när strålar steker
hela vägen in mot land
Lilla kobben sköljs av baden
i sitt saltkar och mår bra gott
just en säl lik, en stinn och glad en
som utav fisk magen full har fått

I augusti förhöjes lusten
att bevara benens färg
Glad i hågen ut till kusten
rusar Lättjan, finner berg
Det är fint att Ägir möta
vid det hav som han har till sitt
njuta svalkan och huden blöta
stå rak i bränning som skummar vitt

Tänk vad mjukt böljar allt det hårda
som i urtid rykt och glött
verkar evigt, men att vårda
bör man göra gnejsen nött
Annars faller den i smulor
liksom livet i sprödhet skör
under Oaktsamhetens sulor
och blir misär när dess skönhet dör

Måsens penna vid brynet flyter
finner skrevan, tar sig in
Vågor andra vågor bryter
skapar stänk med farten sin
och den late lyckan prisar
att han valde en sådan dag
gör en film, sedan filmen visar
i goda vänners förtjusta lag.



14/8 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-11 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP