Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du

när log du senast?
när upplevde du något äkta sist?
Vem fick dig att skratta?
och vad va det som fick dig att göra så?
när kände du sann beröring sist?
den där pirriga känslan i magen,
när låg du vaken sist och funderade över hur du skulle skriva ett meddelande till någon?
när kände du sann samhörighet senast?
vem fick dig att känna dig så?
blunda, kommer du ihåg?
Kommer du ihåg alla färger i skogen?
minns du vindens sus, hur alla bladen började darra,
skapade ett vackert viskande rasslande ljud……
minns du hur daggen klädde marken?
minns du hur luften doftade, tidigt på morgonen?
finns du nu eller har du funnits?
fanns lyckan hos dig?
är den borta nu – och i så fall varför?
vem tog din lycka, din glädje?
är det inte din egendom?
barndomsminnen -
sätter en kniv i en fisk,
blod sipprar ut,
drar ut inälvorna med handen.
romantik
ensamhet
en märklig känsla.
något gammalt och trött (nästan dött)
vid en trasig tallrik som fått hoppa in som askfat
en elektrisk skrivmaskin
en natt som aldrig ville sluta
öl efter öl
om man skriver bra eller dåligt? Vem bryr sig?
det viktigaste är att känna känslan.




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 116 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-09-18 08:36



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
De sista 6 orden.
En essens av
skrivelsen
o själva
livet?
;)
2023-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson