Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick orden hjältarna, minst och huvudstaden av Lena Söderkvist. Ger tysthet, anar och motionär till Respons. TrollTörnTrappan, Liktenelegi och Gunwale väntar otåligt på sina ord ;)


Fiktiv solskenshistoria. Stafett.

Hjältarna handlar ofta i tysthet.
De man minst anar ställer upp.
Nyss gjorde en trashank i huvudstaden HLR på en motionär.




Prosa (Kortnovell) av Cikoria Blå VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-09-18 11:06



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Snyggt jobbat och en fin innebörd i texten!
2023-09-19

    Lena Söderkvist VIP
Superfint. Kunde lika gärna ha varit en berättelse ur verkligheten, som första raden antyder. Man får inte veta, för det blir ingen tidningsnotis.
2023-09-19

  TrollTörnTrappan VIP
Härligt gjort! Fin dimension...

Påminner mig ändå om att vi ofta använder identitetsbaserade ord snarare än handlingsbaserade. Hjälte förväntas hjälten vara i miljoner situationer, medan hjältemod eller hjältedåd kan någon visa prov på i en viss situation.

Hjälpsamhet kan man bistå med hjärtligt, utan att gå runt och vara en hjälpare i särskild allmänhet. Och trasig och utslagen kan man ha blivit några tillfällen, utan att vara en riktig trashank.

(Samma sak med kriminella handlingar respektive kriminella element). Vårt språk söker spika fast identitetskap.

Ditt bidrag fångar hursomhelst en fantastiskt fin, hjältemässig hjälpsamhet - även fast den var fiktiv?!
2023-09-18

  Gunwale VIP
Så är det! Och det kan även handla om ett ord i rättan tid, en vänlig attityd. Mycket sker omärkligt (för utomstående), precis som du skriver! Därför finns det många som inte har en aning om att de skulle vara hjältar!
2023-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP