Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


September knackar på


Dagar och åter nya dagar
blir till månader och år

Som alla ska komma och gå

I vårens och sommarens tecken
och i höstens och vinterns likaså

Växlingarna i naturen
är vad jag tänker på

När september månad
klädd i regnrock och stövlar
bland färgglada löven
på marken

Åter står där utanför min dörr
och knackar på




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-20 10:49



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin beskrivning av hösten! Vänligt och accepterande.
2023-09-21

  Kungskobran VIP
Hösten kommer snart
vinden stormar med vidunderlig fart
alla lövens färger virvlar stugan runt
lägger sig på marken så fint och tunt
Plötsligt i yster dans
virvlar de runt utan måtta och sans
tills vintersnön trycker dem ner
då syns de inte mer
fören våren kommer till vårt hus
med värme sol och ljus
Löven har skrumpnat bort
nya löv på träden växer fort
Tills hösten kommer igen
i den eviga fortsättningen




2023-09-20

  Larz Gustafsson VIP
Ack, varför öppnar vi...?
2023-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP