Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN PÅLÄST MILJÖKÄMPE

Per Gahrton 1943-2023 en av dom
hederlige intellektuella
som miljöpartiets grundare
en ödmjuk humanist
i dess revolutionära tidsandas barn
fr sextiotalets turbulent ideologiska
förgreningar
stod han rak för sin sak
in i det sista
som ett Rousseanskt färgat naturbarn
i det gröna gräset
med empatiskt engagemang för Pale-
stinas sak i böcker som: Striden om
Palestina :en kritisk analys av sionis-
men och arabnationalism (1970)
samt Palestinas frihetskamp (2008)

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 192 gånger
Publicerad 2023-09-20 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP