Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem tog världen ifrån oss?

vilken kallvind va det, som kom, och sa
tystnad, tala ej
din sanning överensstämmer inte med våran
vi får be dig om tystnad

Hoppet, som likt en båt på drift
ute någonstans på havet utom synhåll
antar att stormen
slet förankringen?

vem tog världen ifrån oss?
vem gjorde oss osäkra på oss själva?
vem vi är?
våran uppgift och framtid…

Jag tror
vi alla
stod och hittade på
gjorde inget,
för
vad som finns kvar
då stormen lagt sig
är det
vi får nöja oss med.

Vilket är fel
för om de är oss kärt
så ska vi kämpa för det




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-22 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson