Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MODERNA QUINNOR

Omhuldad som den 1:a moderna
kvinnan under 1800-talet trots att
det vimlade av dom utmärkte sig
Sidoine Gabrielle Collette (1873-
1954) genom sitt exhibitionistiska
författarskap som feminin dandy
och marskatta vilken ohämmat
gled in och ut i salongerna efter
att hon tröttnat på att vara balett-
loppa,eller sprattla med bena på
Moulin Rouge,
som från den ena förlustelsen till
den andra ändade hon som en
åldrad kvinnas utnyttjande av ett
sjuttonårigt lammkött med konsek-
vens att katolska kyrkan vägrade
begrava henne i vigd jord,
men fick istället statsbegravning
på franska statens bekostnad som
bekräftar Paris som en syndernas
stad vilket inte är det sämsta.
i motsats till om hon blivit begravd
under katolska kyrkans omsorg
vore det under hennes värdighet,
med den katolska syndens brotts-
liga historik.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2023-09-25 18:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP