Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon är inte god att tas med.


Bella Brandt och hennes friare


Bella Brandt är en bonnatös som väl vet vad hon vill
Hon är född med skinn på näsan och har blick i sin pupill
Inte mycket undgår henne, nej hon finner alla fel
och hon ratar som en tokig, anser sig ha sina skäl
När en karl alltför gärna henne lystet spanar in
får han höra henne ropa Ta ditt pick och pack, försvinn
och i bästa fall han lommar med sitt huvud sänkt iväg
annars vankas det en snyting, ty vår Bella är ej feg

Bella Brandt kommer farande med farfars gamla påk
då hon anar någon giftaslysten närmas hennes kåk
eller bussar lilla taxen på’n om inte hon har tid
Sedan gräddar hon sig plättar, nöjd och glad i stilla frid
och hon mumsar av hjärtat fin arom från sylt och smet
Inte vill hon dela med sig av det godaste hon vet
Hellre slickar hon upp slumpen eller ger den till sin tax
om den bara varit snäll och vaktat grindarna till max

Så hur kan det då komma sig att manfolk aldrig lär
hur man håller sig i skinnet och har koll på sitt begär
utan vågar allt för den som för sig likt en turandot
och blott väntar att få näpsa dem hon menar bär sig åt
Jo, så är en gång livet, att det manar till galej
inte klokt är, kan man tycka, när det så förnedrar sig
Bella Brandt sin frihet värnar och sin jords förmögenhet
Vem som en dag ärver henne är en äkta hemlighet.



31/8 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-09-25 18:49



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Hon går miste om mycket, livets mening går henne förbi.

2023-10-03

  Blomma-Stjärna VIP
lättläst härligt berättad text med rytm - fast man undrar ju över den här Bella - är hon någons hemliga fjälla?
2023-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP