Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag vet inte om jag lagt ut de här redan, i blandat urval i DB 3. Jag kan inte hitta dem någonstans här inne. Så skulle de inte vara utlagda här redan, så är det här inte en repris. I min bok står texterna i centrerad stil och här inte.


DB 4:19-21 Ordlekande dikter




Hon brukar låtsas
att hon inte blir ledsen
genom att låtsas
att hon blir ledsen

---...---

Att inte lita på någon enda
att sky allas lilla vänskap
att sky som pesten

alla varsamt utförda övertalningsförsök
till konstgjord andning

alla återupplivningssförsök
att drunkna
i bemödanden

---...---

Jag vill jämföra äpplen
de gröna med de röda
med de gula

går det inte?
Är de för lika?

Men...
...om de vore lika
vad vore det då vitsen
med att jämföra dem?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-10-05 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP